Wereldkiespijndag

Het is vandaag, 9 februari, Wereld Kiespijndag. Niet om kiespijn te vieren maar wel om stil te staan bij hoe we kiespijn kunnen voorkomen en het belang van de regelmatige controle van uw gebit door de tandarts. Goede mondhygiëne speelt een grote rol en bij de halfjaarlijkse controle bekijkt de tandarts hoe het gaat met de mondgezondheid.

De tandarts doet meer dan controleren op gaatjes en het op tijd ontdekken van ontstekingen. De tandarts kan aandoeningen en gezondheidsklachten vroegtijdig herkennen. We kunnen hierbij denken aan keel-, maag- en darmproblemen (kanker), reuma, diabetes, stress en verlaagde weerstand.
Bij met name ouderen kan een slechte mondgezondheid uiteindelijk lijden tot levensbedreigende aandoeningen zoals uitdroging en ondervoeding, herseninfarcten, gewrichtsontstekingen, hart- vaatziekten en longontsteking.

Slechte mondgezondheid kan ook de oorzaak zijn van slechte adem, verminderd kauwvermogen, verminderde smaak en pijn.

Als je al deze mond aandoeningen en gezondheidsklachten vroegtijdig kan spotten en behandelen door simpelweg (half)jaarlijks naar de tandarts te gaan kan je latere problemen voor zijn.

© Copyright 2020 Kliniek voor Tandheelkunde Kuipershaven | Ontwerp door Complete Cloud