Mondhygiënistes en preventieassistentes

De afdeling mondhygiëne Kuipershaven is op de tweede verdieping van onze kliniek. Ons team bestaat uit vier mondhygiënistes en drie preventieassistentes. Al onze medewerkers hebben een Nederlands diploma. Ze houden hun kennis op peil door regelmatig cursussen en opleidingen in hun vakgebied te volgen.

De werkzaamheden van een mondhygiëniste en preventieassistente zijn divers. U wordt doorverwezen naar een mondhygiënist als het tandvlees niet alleen ontstoken is, maar er ook al parodontaal verval (parodontitis) is opgetreden.

De preventie-assistente verwijdert tandsteen, en reinigt en polijst uw gebit. Ook geeft ze een poetsinstructie en kan helpen om ontstoken tandvlees of zelfs parodontitis te voorkomen.

Wanneer u last heeft van een vieze of stinkende mondgeur (halitose), kan een bezoek aan onze praktijk voor mondhygiëne een uitkomst zijn.

Poetsinstructie

Door goed tussen de tanden te reinigen en te poetsen, voorkomt u de meeste problemen aan uw gebit. Onze medewerkers vertellen u graag alles over een goede mondhygiëne. U krijgt advies over welke tandenborstels, tandpasta en andere mondzorgproducten bij uw mond passen.

Het kan voorkomen dat de tandarts u na een controle doorstuurt voor een afspraak bij de preventieassistente voor een poetsinstructie.

Dit doet hij wanneer hij ziet dat u met een paar kleine aanpassingen in uw poetsgedrag een hoop problemen aan uw gebit kan voorkomen. Ook voor kinderen maken we vaak een afspraak bij de preventie-assistent voor een poetsinstructie.

Bij onze praktijk gaan wij graag preventief en proactief te werk. We leren de patiënt via de ‘tell-show-do methode’ hoe u de juiste mondhygiëne kunt bereiken.
Deze methode houdt in dat we met een uitgebreide uitleg en instructie laten zien hoe u zelf een goede mondverzorging kunt toepassen.

Kosten

Praktijk Kuipershaven declareert ook voor mondhygiëne volgens de prestatielijst van de Nederlandse Zorgautoriteit. Deze lijst is hier in te zien.
U kunt meer informatie over de kosten vinden op deze pagina.

Vergoeding

Bij de meeste zorgverzekeraars is de vergoeding voor de mondhygiëniste opgenomen in een tandheelkundige aanvullende verzekering. Neem contact op met uw verzekering wanneer u zeker wilt weten of de kosten voor uw bezoek aan de mondhygiëniste vergoed worden.