Facings

Facings (of veneers) zijn schildjes van porselein. Deze worden op de buitenzijde van de tanden aangebracht om de esthetiek te verbeteren. Met facings is een verandering van de stand van de tanden en/of verbetering in kleur van het gebit mogelijk. We kunnen met het plaatsen van facings ook afgebroken,  scheve of te kleine tanden verbergen. Ook een spleet tussen tanden wordt onzichtbaar. Om facings te kunnen plaatsen is altijd een minimale afname met de boor nodig.

We hebben twee manieren om facings te plaatsen. De kosten voor deze methoden zijn nagenoeg hetzelfde.

In een dag

Binnen Kliniek voor tandheelkunde Kuipershaven hebben we een apparaat waarmee we u binnen een dag van facings kunnen voorzien. Dit CEREC-apparaat heeft computergestuurd 3D-systeem waarmee het mogelijk is om zeer snel de schildjes te vervaardigen.

Ons CEREC-systeem zorgt voor esthetisch hoogwaardige en uiterst accurate facings. Het bestaat uit een opname-eenheid (mondscanner) en een slijpeenheid. Met de slijpeenheid worden blokjes porselein tot facings geslepen.
Op onze pagina over kroon- en brugwerk kunt u meer lezen over de CEREC-methode.

Met deze methode heeft u een stralende lach in een dag. Het is echter niet mogelijk om de facings te testen op comfort, esthetiek, fonetiek en comfort.

In twee a drie weken

Met deze methode wordt het eindresultaat op voorhand bepaald, u komt niet voor verrassingen te staan.

We beginnen met het verkennen van uw wensen. We gebruiken hiervoor beeldmateriaal. Hierna wordt een afdruk van uw gebit gemaakt en we maken dan een voorstelling in was. U kunt nu de voorstelling bekijken en waar nodig passen we deze aan.
Er worden nu tijdelijke facings geplaatst. Deze draagt u één a twee weken zodat u kunt wennen aan het dragen. U kunt de facings ook beoordelen op kleur, esthetiek, fonetiek en comfort.

We bespreken na de proefperiode wat u van de facings vindt. Eventueel worden er aanpassingen gedaan. Hierna worden de facings in porselein gedupliceerd door onze tandtechnicus en na twee weken worden ze geplaatst.

Na het plaatsen

Het komt soms voor dat patiënten na het plaatsen van facings wat moeite hebben met het maken van sommige klanken. Dit trekt na een aantal dagen weer bij. Ook kunnen de tanden zo’n twee a drie dagen (koude)gevoelig blijven.

U kunt met facings alles eten maar u moet wel voorzichtig zijn met bijten. U kunt beter niet op uw nagels of bijvoorbeeld een pen bijten.

Afspraak

Kliniek voor Tandheelkunde Kuipershaven heeft geen wachttijd. Maak snel een afspraak, dan zorgen wij voor uw prachtige glimlach.