All-in-one day

Is een behandelwijze welke wij als een van de weinige klinieken in Nederland toepassen. Dit houdt in dat op dezelfde dag tanden en kiezen verwijderd worden, implantaten geplaatst worden en er wordt gelijk een vast klikgebit geplaatst.

Voorheen kreeg u eerst een afspraak om afdrukken te maken voor de tijdelijke prothese. Hierna werd er een afspraak gemaakt om de tanden en kiezen te trekken en werd de tijdelijke prothese geplaatst.
Na 3 maanden komt u terug om een nieuwe laag in de prothese te leggen. Dit is nodig omdat de kaak is gaan slinken na het trekken van de tanden en kiezen.
Na 1 jaar komt u pas in aanmerking voor een geheel nieuwe prothese.
Een klikgebit kan pas aangevraagd worden bij de verzekering wanneer de prothese te weinig houvast heeft of wanneer u er hinder van heeft. Voor patiënten welke de behandeling zelf kunnen en willen betalen is dit niet van toepassing.

Een voordeel van deze behandeling is dat u nooit zonder tanden de praktijk verlaat, maar het nadeel is dat u enige tijd met een slecht zittende prothese moet functioneren.

All-in-one day:

  • Intakegesprek; Tijdens deze afspraak worden uw klachten, wensen en verwachtingen besproken. De tandarts kijkt in uw mond en maakt zo nodig röntgenfoto’s, een 3D-scan en lichtfoto’s. Vervolgens wordt het behandelplan met u besproken. Ook worden met u de kosten besproken en of dit via de verzekering gedeclareerd kan worden of dat het voor uw eigen rekening komt.
  • Afdrukken; Als er groen licht is van alle partijen om de behandeling uit te voeren dan wordt er bij onze Tandprotheticus een afspraak ingepland om afdrukken te maken. Ook wordt er met u besproken hoe de prothese eruit komt te zien en wat uw wensen hierin zijn.
  • De behandeling; Deze duurt ongeveer 3-4 uur, ligt aan het behandelplan en wordt ook van te voren met u besproken. Als eerste wordt u natuurlijk goed verdoofd, u mag echt geen pijn voelen. Vervolgens halen we als eerst de desbetreffende tanden en kiezen eruit (als dit van toepassing is) Vervolgens gaan we naar een behandelkamer op de tweede verdieping, deze is geheel voor de behandeling ingedeeld en klaargelegd. Hier zullen wij de implantaten plaatsen en hechten we de wondjes dicht.
    Vervolgens gaan we weer terug naar de behandelkamer op de derde verdieping en passen wij de prothese voor u aan. Soms komt het voor dat we dit gelijk aan de stoel doen, maar het kan ook zo zijn dat u aan het einde van de middag moet terugkomen en dat we dan de prothese plaatsen. Ook hierover wordt u geïnformeerd.

Na een week of twee komt u terug voor de nazorg. Hierin bespreken we hoe het is gegaan en verwijderen wij de hechtingen. Ook passen wij de prothese eventueel nog aan als hij te los/te strak zit of drukplekken geeft.

Na drie maanden komt u nog eens terug om de prothese op te laten vullen en bent u de prothese een dag kwijt.  In de tijd is namelijk het kaakbot wat gaan slinken en ontstaat er ruimte onder de prothese.
Nu zult u denken dat het toch een aantal afspraken zijn, maar het voordeel is dat tussen de periode van behandelen en opvullen de prothese wel vast zit en dat u normaal kunt functioneren.