Kronen en bruggen

Kronen en bruggen worden geplaatst wanneer een of meerdere tanden of kiezen ontbreken, na een wortelkanaalbehandeling of wanneer een patiënt het mooier vindt om een nieuwe tand of kies te laten plaatsen.

Bij het plaatsen van een kroon wordt uw tand of kies zodanig beslepen dat er de nieuwe kroon er overheen past. Een brug beslaat meerdere tanden of kiezen. Hiervoor worden één of twee tanden of kiezen beslepen om de brug passend te maken.

Binnen 1 uur een kroon

Binnen Kliniek voor Tandheelkunde Kuipershaven hebben we een apparaat waarmee we u binnen een uur van een nieuwe kroon kunnen voorzien. Dit CEREC-apparaat heeft computergestuurd 3D-systeem waarmee het mogelijk is om zeer snel kroon- of brugwerk te vervaardigen. Zonder afdrukken.

Ons CEREC-systeem zorgt voor esthetisch hoogwaardig en uiterst accuraat kroon- en brugwerk. Het bestaat uit een opname-eenheid (mondscanner) en een slijpeenheid. Met de slijpeenheid worden blokjes porselein tot kronen of bruggen geslepen.

Waar voorheen twee afspraken, twee verdovingen en twee weken een noodkroon nodig waren, kan nu alles binnen 1 uur gemaakt worden. Het aanmeten van een brug duurt wat langer, 2,5 uur.

Werkwijze kroon of brug

  • De tandarts geeft indien gewenst een verdoving en slijpt de tand of kies zodat de kroon of brug past
  • Daarna volgen scans van de mond met een mondscanner
  • De tandarts ontwerpt op de computer in 3D een kroon.
  • De slijpeenheid slijpt vervolgens uit een blokje porselein binnen 10 minuten een kroon of brug
  • De tandarts plaatst de kroon of brug.

Onze tandartsen volgen regelmatig cursussen op het gebied van CAD/CAM kroon-brugwerk.

Kosten

De kosten van 3D kroon- en brugwerk zijn hetzelfde als conventioneel kroon- en brugwerk. Bekijk voor meer informatie over prijzen deze pagina.

U kunt meer informatie vinden op deze website.